Hvis du tror, du ved hvad du spiser, så tænk igen. Fødevarestyrelsen har lige gennemført en stor undersøgelse af fødevarer i danske butikker - og resultatet er ret chokerende.
Over 20 procent af de testede produkter indeholdt kød fra dyr, der slet ikke stod på ingredienslisten. Det betyder, at du måske har spist svinekød, oksekød eller kylling uden at vide det.
Undersøgelsen var et pilotprojekt, hvor Fødevarestyrelsen testede tilfældige produkter for at se, om det der stod på etiketten faktisk passede med indholdet.
For mange mennesker er det her et kæmpe problem. Hvis du er muslim eller jøde, må du ikke spise svin. Hvis du er vegetar eller veganer, vil du slet ikke have kød i din mad. Og hvis du har allergi over for bestemte kødtyper, kan det være direkte farligt.
Fødevarestyrelsen kalder det 'problematisk' - og det er nok en underdrivelse. Når hver femte fødevare ikke indeholder det, der står på pakken, så er der noget galt med systemet.
Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke specifikke produkter eller mærker der er tale om, men undersøgelsen viser, at problemet er mere udbredt, end man tidligere troede.
